Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες, την ώρα που η κυβέρνηση «παίζει» ξανά το χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού μέσω του «διαγγέλματος» Τσιάρα.
Στα μπλόκα και τις γιορτές είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν οι αγρότες, τονίζοντας ότι δεν θα δυσχεράνουν τις μετακινήσεις των εκδρομέων. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μιλά για «πείσματα που δεν ωφελούν», μέσω του διαγγέλματος Τσιάρα με ατάκες – πρόκληση, καλώντας σε διάλογο τον οποίον ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος έχει απορρίψει κατ’ ουσίαν, καθώς δεν ικανοποιείται το σύνολο των αιτημάτων που έχουν τεθεί επί τάπητος.
«Όχι στον διάλογο με γενικότητες», σημειώνουν αγρότες από το μπλόκο στη Νίκαια, ενόψει της νέας συνέλευσης στις 12:00 για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις. Τη Δευτέρα ενδέχεται να πραγματοποιήσουν μία δυναμική κινητοποίηση στην περιοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Από το Σάββατο οι αγρότες ανοίγουν τις μπάρες για να περάσουν τα οχήματα των εκδρομέων και τονίζουν ότι «δεν μας φοβίζουν τα ΜΑΤ ούτε οι απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις». Όλα αυτά ενώ ο υπουργός μίλησε χθες για «αβεβαιότητα στην αγορά και δυσχέρεια των κινητοποιήσεων.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν σε διόδια και εθνικές οδούς, κυρίως στο Μακρυχώρι, τους Σοφάδες, το Ωραιόκαστρο, τις Αφίδνες και τον Προμαχώνα. Μεταξύ άλλων, οι αγρότες μοίρασαν μαζί με τα φυλλάδια αιτημάτων και δωρεάν προϊόντα όπως λάδι και φρούτα στους εκδρομείς.
Σήμερα στις 17:00 οι αγρότες Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας θα βρίσκονται στα διόδια των Αφιδνών, ανοίγοντας τις μπάρες για να περάσουν ελεύθερα τα οχήματα των ταξιδιωτών.
